28.9.2011

Eduskunnasta, Nokiasta ja Seiskoista

Täytyykö tässä oikein lähteä kaduille huutelemaan: Nokian nykyiset älypuhelimet eivät ole hintansa väärtejä!

Ai niin, olenhan tuota jo huudellutkin useamman vuoden - antakaa joku sisupastilli kun kurkkua niin kovasti kuivaa. Kiitos. Ja ei, en ole Tim Cookin tai Peter Choun maksettu kätyri vaan kommentoin näitä asioita mobiilialaa seuraavana, valistuneena kuluttajana. En yksin nähtävästi saa sinisilmäisiä suomalaisia tajuamaan tätä metafyysistä faktaa, en vaikka Nokiaa on koetellut melkoinen mediamyllytys viime kuukausina, eikä siltä ryminältä ole voinut välttyä kukaan luku- tai kuulotaitoinen kansalainen.

Tällä kertaa kritiikin kohteena on Nokian lisäksi peräti Eduskunta; tarkemmin sanottuna kansanedustajille työkäyttöön hankitut Nokia E7-00 -puhelimet, yhteensä 200 kappaletta, jotka ovat vaatineet jo yhteensä 50 huoltokertaa niiden käyttöönoton jälkeen!* Tekee mieli heittää se perinteinen "meidän verorahoilla maksettu, perkele soikoon!". But let's just move along, shall we?

Eihän se nyt näin voi olla että yritykset maassamme aina Eduskuntaa myöden edelleen tekevät laitehankintansa näinkin vanhoillisesti ja umpimähkään! Tuntuu että aina kun tulee saataville se "uusi kallis Nokia" niin johan kelpaa, ja tilataan samalla koko yritykselle semmoset oikein reilulla kilohinnalla! Turha siinä sitten hetkeä myöhemmin ihmetellä kun exchanget ja monet aivan perusjututkin toimivat "vähän sinne päin". Ilmeisesti useimmille riittää kunhan päätelaitteessa lukee se tuttu logo kiiltävällä fontilla ja ringtonekin tuo mieleen kultaisen 90-luvun. Eihän silloin edes haittaa vaikka joutuu opettelemaan epäloogisuuksia vilisevän ja arjen askareiden hoitoa vaikeuttavan kosketus-käyttiksen. Kunhan vain patukassa seisoo "Don't Panic" isoilla ystävällisillä kirjaimilla - courtesy of Nokia Pure.

En missään määrin ihmettele ettei yrityksen työntekijöillä tai johdolla ole aikaa ja/tai kiinnostusta seurata mobiialan viimeisimpiä trendejä ellei leipätyökseen satu tekemään suoraan jotain ko. alaan liittyvää. Eikä tässä ole mitään syntiä sinänsä. Se, mitä en ymmärrä on tämä: mitä tekevät yritysten tietohallinnot ja muut tähän rinnastettavat ammatti-ihmiset? Eikö ole juuri heidän tehtävänään hankkia erinäiset laitteet ja ohjelmat ja pitää yrityksen it-työkalut terässä ja valjastaa ne liiketoiminnan tehostamiseen? Voisiko kenties heidän perustellusti olettaa tietävän edes jotain myös äppl-sammy-heicteecee-bokia -akselin tarjonnasta, ominaispiirteistä, vahvuuksista ja heikkouksista?

Lukenut olen toki onnistumisistakin - siis siitä, että ennakkoluulottomasti mutta järki kädessä lähdetään uudistamaan yrityksen päätelaitteita 2010-luvulle paremmin soveltuviksi. Siltikin juuri Eduskunnan E7 -sähläämisen kaltaisista keisseistä kuulee sen verran usein ettei voi kuin ihmetellä otsa rypyssä. Yritän kaikesta huolimatta olla optimistinen asian suhteen.. ja hei, onhan Nokialta tulossa WP7 -tuoteperhe, joka taatusti on mitä parhainta lääkettä sen liian pitkään jatkuneeseen OS-flunssaan!

* = http://www.iltalehti.fi/digi/2011092814470257_du.shtml

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Comments